Petsakov: Është joserioze që Federata e Notit të mbetet me llogari të bllokuar

11:39 | 18 Gusht 2022

Pas njoftimit se Maratona e notit e Ohrit, e cila është nën përkujdesjen e Presidentit të Maqedonisë, nuk do të mbahet, kryetari i Ohrit, Kiril Petsakov, theksoi se vendimi i turpshëm për mos organizimin e ngjarjes më të madhe sportive ndërkombëtare në Maqedoni vjen kur shënohet 60 vjetori i maratonës së parë të vërtetë.

“Komuna e Ohrit ishte plotësisht e përgatitur për organizimin teknik sepse maratona është një promovues i madh i qytetit tonë në botë. Është joserioze të largohesh nga Federata Kombëtare e Notit me një llogari të bllokuar për shkak të performancës së dobët financiare dhe rrjedhimisht pamundësisë për të ruajtur markën në maratonën e notit.

Më vjen keq për dashamirësit e sporteve ujore dhe mysafirët që erdhën të pushojnë në bregun e Ohrit, ndërsa Ohri nuk do të ketë mundësinë të mirëpresë notarët më të mirë të botës të cilët nuk do ta ndjejnë magjinë e ujit në perlën e liqenit. Apeloj që të ndalohet shkatërrimi i simboleve dhe manifestimeve kombëtare me të cilat njihet Maqedonia”, thekson kryetari i Komunës së Ohrit

Dje nga kryetari i Federatës Kombëtare të Notit ka bërë e ditur se Maratona e notit në Ohër, e cila tradicionalisht mbahet nën kujdesin e kryetarit të shtetit, këtë vit nuk do të mbahet./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale