Pendarovski: Pres ndihmën e qytetarëve në aktivitetet kundër ndotjes së ajrit

19:15 | 30 Tetor 2019

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, si pjesë e fushatës për një mjedis më të mirë “Mos e injoroni! Reagoni” sot takoi nxënësit nga tetë shkolla të mesme nga qytete të ndryshme të Maqedonisë së Veriut.

Fushata, e organizuar nga Instituti për Studime të Komunikimit të filluar në mars, përqendrohet në rreziqet ekzistuese dhe pasojat e ndryshimit të klimës në vend.

Në takimin me nxënësit, Pendarovski theksoi nevojën që secili prej nesh t’i kushtojë më shumë vëmendje ruajtjes së një mjedisi të shëndetshëm, pasi e drejta për të jetuar në një mjedis të shëndetshëm është një e drejtë për secilin nga ne. Presidenti theksoi se kjo kohë e vitit është thelbësore për ruajtjen e mjedisit, pasi ndotja e ajrit është shumë më e lartë dhe tashmë tejkalon kufirin e emetimeve të lejuara të karbonit.

“Kjo është arsyeja pse unë pres veprime të përbashkëta të institucioneve përkatëse, por edhe një dorë ndihmëse nga qytetarët tanë, të cilët përveç ndërmarrjes së veprimeve konkrete ekologjike, do të jenë gjithashtu në rolin e patrullave ekologjike ose patrullave dhe monitoruesve të ndotësve. Të gjithë ne përmes vetë-kritikës dhe reagimit në kohë dhe të shpejtë duhet të jemi këmbëngulës në angazhimin tonë për një mjedis më të pastër dhe më të shëndetshëm”, tha Pendarovski.