Google ADS

Pavlov: Fushata anti-bullgare të ndalojë në Maqedoninë e Veriut

23:25 | 31 Dhjetor 2020

Maqedonia e Veriut nuk na lë zgjidhje tjetër për pozicionin tonë, thotë historiani Plamen Pavlov në një intervistë për “Fokus-in” bullgar mbi marrëdhëniet maqedono-bullgare.

Sipas tij, Bullgaria nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të thoshte “jo”.

“Në propagandën maqedonase, e cila fiton vëllimin e Goebbels-it herë pas here, bëhen pretendime absurde se si i ndaluam ata me një veto, deri në deklarata të tmerrshme cinike nga përfaqësuesit zyrtarë. Kjo fushatë anti-bullgare duhet të ndalet dhe se Bullgaria është viktimë në këtë rast. Ne nuk duam të jemi viktimë. Ne nuk duam ta transferojmë këtë konflikt absurd dhe imagjinar në territorin bullgar. Më duket se ajo që po themi në një nivel zyrtar, se kemi frikë nga një pakicë maqedonase në Bullgari, është e paqëndrueshme”, tha ai.

Ai vlerëson se në Maqedoni ka një pakicë bullgare./telegrafi