Pas pesë orësh pyetje, Stefanova nuk zbuloi detaje për deklaratën në prokurori

21:56 | 13 Gusht 2019

Prokurorja e Prokurorisë speciale publike, Lile Stefanova, sot, duke dalë nga Prokuroria themelore publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit (PTHP-NKOK), pas pesë orësh pyetje, nuk zbuloi detaje për deklaratën e saj para kolegëve për çështjen “Reket”, transmeton Meta.mk.

Për shkak të çështjes “Reket”, në paraburgim janë Bojan Jovanovski – Boki 13, Zoran Milevski – Kiçeec, ndërsa gazeta italiane “La Verita” është duke publikuar incizime të dhënies dhe pranimit të parave dhe bisedave telefonike midis Orce Kamçevit dhe Boki 13, si dhe kreut të PSP-së, Katica Janeva. Në një bisedë, Janeva thotë se “Lile nuk mund të bëjë asgjë pa mua”.

Stefanova nuk zbuloi detaje për atë që ka thënë sot dhe shtoi gjithçka që kishte mund t’i thoshte publikut ishte përfshirë në deklaratën që ajo bëri javën e kaluar përmes një komunikate të postuar në ueb-faqen e PSP-së.

Ajo në atë komunikatë shpjegoi se për çështjen “Perandoria”, çështje të cilën e udhëheq ajo, ishin marrë vendime pa dijeninë e saj, e ku i dyshuar është Orce Kamçev.

“Jam plotësisht e vetëdijshme për interesin e madh të publikut për çështjen “Reket” dhe të gjitha pikat e përbashkëta me rastin “Perandoria”, ku i dyshuari i parë është dëshmitar në “Reket”. Gjithçka që mund të ndaja e ndava në komunikatën e të premtes. Sot, nga ora 9 e mëngjesit e deri më tani, kam dhënë deklaratë në cilësinë e dëshmitares dhe gjithçka që di e kam paraqitur në prokurori. Duke pasur parasysh statusin tim si dëshmitare dhe fshehtësinë e hetimit, nuk mund të bëj ndonjë deklaratë tjetër përveç asaj që tashmë e kam ndarë”, tha Stefanova.

Stefanova është prokurorja e dytë nga PSP-ja e cila jep deklaratë në lidhje me “Reket”. Dje u mor në pyetje prokurorja Elizabeta Josifovska.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara