Osmani: Mosmiratimi i Ligjit për Prokurorinë Publike jep alibi tek BE-ja

23:17 | 17 Janar 2020

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane Bujar Osmani, në një intervistë për “360 gradë”, komentoi deklaratën e Komisionerit të BE për nevojën për të miratuar ligjin për prokurorinë publike.

“Ne nuk kemi ndonjë kërkesë zyrtare pas rekomandimit dhe vendimit të qartë të KE, por duke pasur parasysh që sundimi i ligjit është një pikë referimi e vazhdueshme për përparimin në rrugën evropiane, ne mund ta interpretojmë atë në atë mënyrë. Megjithëse nuk bardhë e zi e shkruar, por sepse është aq e rrënjosur në perceptimin e Shteteve Anëtare sa është e rëndësishme, në një farë mënyre bëhet shumë e rëndësishme për të lehtësuar rrugën për ne për të filluar negociatat këtë pranverë”, thotë Osmani.

I pyetur nëse ligji nuk miratohet derisa të shpërndahet Kuvendi, ai tha se nuk duhet të rrezikohet dhe t’u jepet alibi shteteve anëtare të BE-së.

“Ne do të rrezikonim t’i jepnim alibi shteteve anëtare që janë aq skeptik ndaj procesit dhe thjesht miratimi i ligjit do të mbyllte të gjitha mundësitë që procesi të mos mbyllet”, thotë Osmani.

Osmani thotë se Franca dhe Hollanda kërkojnë miratimin e ligjit, edhe pse çështjet dhe prokurorët nga PSP janë transferuar në PTHP.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara