Meta në Dibër: Marrëdhëniet bilaterale mes Shqipërisë dhe Maqedonisë janë shumë të mira

22:54 | 21 Nëntor 2020

“Unë besoj se Republika e Maqedonisë së Veriut do të kapërcejë problemin me Bullgarinë përmes dialogut demokratik dhe shumë shpejt do të fillojë negociatat për anëtarësimin në BE. Maqedonia në proceset e saj demokratike kishte një politikë pozitive procese demokratike pozitive, prandaj është shumë afër BE-së. Kjo u deklarua sot në Dibër nga Presidenti shqiptar Ilir Meta dhe ai shtoi se pozicioni i Shqipërisë për fillimin e negociatave krahasuar me RMV është i ndryshëm dhe duhet të bëjë më shumë, tha Meta.

Presidenti shqiptar, i cili vizitoi Dibrën dhe mori pjesë në Akademinë kushtuar 111 vjetorit të Kongresit të Dibrës, deklaroi se “nuk ka asnjë mënyrë tjetër që të dy fqinjët të integrohen në BE”.

Meta i vlerësoi marrëdhëniet dypalëshe midis Shkupit dhe Tiranës si shumë të mira, por ndërsa ekziston një mundësi që ato të thellohen. Në fjalën përshëndetëse që Presidenti shqiptar pati para anëtarëve të Këshillit të Dibrës ku tha se është shumë krenar që sot për herë të parë si President i Shqipërisë është në Dibër dhe do të marrë pjesë në Akademinë kushtuar 111 vjetorit të Kongresit të Dibrës e cila theksoi se është historike domethënie për popullin shqiptar. Ai theksoi se “Dibra ka dhënë shumë gjatë gjithë historisë së popullit shqiptar në tërësi”.

Presidenti shqiptar Meta, i shoqëruar nga kryetari i Dibrës Hekuran Duka, vizitoi Xhaminë e Re të Dibrës dhe Manastirin e Shën Jovan Bigori./flaka

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara