Google ADS

Deklarata e këshilltarit qeveritar, refleksion i platformës politike të LVV

16:46 | 25 Prill 2020
Arbresh.info

Shkruan: Hisen Berisha

(Largimi i një të retarduari moralo-psikik, nuk mjafton z. Kryeministër. Duhet të rishikoni platformën politike të organizatës suaj)

Paraqitja e Shkëlzen Gashit në mbrojtje të tezave serbe se UÇK-ja, paska bërë krime për mendimin tim duhet parë nga prizmi politik i kontekstit serbo-shqiptarë dhe përplasjes shekullore të këtyre dy kombeve në tokat tona. Serbët u vendosën në këto hapësira shqiptarësh, vetëm pas shumë masakrash dhe okupuan qytetet tona Nish, e deri në malësi të alpeve Shqiptare.

Shkëlzen Gashi, vendosi në gojën e tij shpifjen serbe se shqiptarët të përkrahur nga islamët po masakrojnë qe nga beteja e Kosovës 1389 djepin e Serbisë. Ky mashtrim i ka shërbyer edhe mbretërisë së Jugosllavisë, Jugosllavisë se Partisë Komuniste dhe tash po sintetizohet nga falangat sllave në Platformë politike e LVV-së, por me një ndryshim kozmetik, e drejta e serbeve për me jetua në Kosovë duke na vesh akuza për krime ndaj civileve serb ne Kosovë, gjoja të ushtruara nga UÇK- ja.

Platforma të tilla të politikës sllave në Kosovë ma herët ka prodhua e përdorë PKJ dhe për mbi 40 vite ka gjetur shqiptarë me ia zbatua suksesshëm atë platformë. Gjykuar nga historiku i raporteve serbo-shqiptare unë mundem me thanë se niveli kaq i lartë politik në VV është i kontaminuar me teoritë serbe. Po e them niveli politik, ngase këshilltari i një qeverie është pozite e lartë, gati barabarte me një ministër.

Në prezantimet e mija të mëhershme kam thënë se Dik Marti menjëherë pas gjykatës se Hagës duhet paditur për akuzën kolektive kundër UÇK- së, por tashti po i bëjë thirrje kombit shqiptare kudo ndodhen të distancohen nga “Rrahman Morinat” e kohës, të mos provokohen në veprime emocionale dhe njëkohësisht i bëj thirrje prokurorisë së Kosovës që menjëherë të verojnë juridikisht, bazuar në ligjet e Kosovës, për ketë deklarate. Vetëm gjykata dhe drejtësia duhet ta vërtetoj se a vepron ky tip i vetëm apo në grup të strukturuar brenda politikes dhe brenda institucioneve shtetërore të vendit në nivel kaq të lartë.

UÇK-ja, asnjë sekondë nuk i ka kaluar kufijtë e Kosovës për të ushtruar gjenocid e as krime lufte ndaj civilëve serb!

UÇK-ja, mbrojti “pragun e shtëpisë” dhe me aq sa kishte forca mbrojti civilët shqiptare por edhe përkundër kësaj përpjekje, sot në Kosovë bota njehë masakrën e fshatit Meje në afërsi të Gjakovës, masakrat e Drenicës, Anës se Drinit, Reçakun, masakrën e Izbicës, Lybeniqit etj. për të cilën “z. Gashi”, duhet me na tregu se cilët serb qenkan dënuar apo qenkan në proces dënimi. Sa për serbet që pretendohet të jenë të zhdukur në Kosovë “z. Gashi”, dhe vija sllave e infiltruar në institucionet politike shqiptare në Kosovë duhet të ketë parasysh disa shembuj të vetë sakrifikimit kriminal të serbeve siç tashme, vrasjen e të rinjve serb në kafiterinë e Pejës, masakër kjo e cila tashmë me fakte është vërtetuar se e kanë bërë segmentet e sigurimit serb.

Kallja për së gjalli e familjes serbe në Fushë Kosovë, jemi dëshmitarë të dëshmisë që ka dhënë serbet, se e kanë bërë vetë, për t’ia faturua shqiptarëve për arsyet që dihen. Ndërlidhur me ketë, vrasja e fundit e Oliver Ivanoviçit e demanton edhe Shkëlzen Gashin edhe Dick Martin, se UÇK paska bërë krime në civilet e komunitetit serb në Kosovë. Të gjitha ato vrasje të serbeve e të shqiptareve krejt këto vrasje i ka krye dora e zezë serbe apo Organizatat shtetërore kriminale serbe që veprojnë qysh nga mbretëria SKS. Pra në këtë kontekst si qytetarë të cilit i janë fyer vlerat themelore të identitetit kombëtarë e shtetërorë, që menjëherë prokuroria e shtetit sipas detyrës zyertare/ex officio, t’a nisin punën e saj rreth hetimit dhe zbulimit të këtij grupi para-politik serb në qeverinë dhe partinë e VV apo edhe në ndonjë segment tjetër ku mundet të jenë të injektuar dhe rrinë të maskuar.

Meqenëse janë sulmuar komandat të UÇK, për këtë masakër po dua ti tregoj dy gjëra opinionit gjithëkombëtarë duke folur në emër të secilit ushtar se, kurrë gishti im nuk do tërhiqte këmbëzën e armës mbi një plak ose plakë ose fëmijë serb apo të asnjë komuniteti;  e dyta, po i tregojë të gjithë mercenarëve që e kanë marr përsipër arsyetimin e shpifjes serbe përmes akuzave të Dick Martit për krimet e UÇK,  se bash NE, UÇK-ja në Koshare, kapem të gjallë ushtarë serb në betejë, i çarmatosem dhe i kthyem ata përmes mekanizmave ndërkombëtarë të familjet e tyre, vepër kjo të cilën eproret e UÇK-së, e kanë bërë edhe nëpër zona tjera të luftës.

Pra ka fakte që dëshmojnë humanitetin e UÇK-së, gjatë luftimeve (varrosja e trupave serbe e ruse të vrara) etj. etj., që e bëjnë UÇK jo kriminale por ushtri moderne! Duke shpresuar në veprimin e drejtësisë së Kosovës edhe një herë u bëjë thirrje të gjithë shqiptareve kudo që janë të krenohen me luftën e UÇK-së, si vlera e tyre me e ndritshme që nga koha e luftërave, të Luftëtareve të Lidhjes Shqiptare të Prizreni.

Lavdi të gjithë heronjve të kombit!