Si të çlodheni me katër orë gjumë

08:34 | 25 Mars 2017

Çdo trup reagon ndryshe ndaj gjumit me orare

Krijuesi i madh i Rilindjes, Leonardo da Vinci e kishte kohën gjënë më të vlefshme. Atij i duheshin shumë orë për të punuar me idetë, ndaj mendoi të merte edhe disa orë nga gjumi.

Kështu krijoi një sistem të ri gjumi. Ai flinte nga 15 minuta çdo katër orë. Këtë metodë e praktikoi për vite me radhë dhe nuk ndihej aspak i lodhur. Flinte shumë herë gjatë ditës, por nga pak. Si rezultat da Vinci fline një orë e gjysëm në ditë dhe të gjithë orët e tjera ia kushtonte punës së tij produktive.

Pas shumë vitesh eksperimentesh ata që ndoqën metodën e gjumit të da Vinci-t kanë propozuar si të alternojmë gjumin me orët produktive.

Flini 30 minuta çdo 6 orë (metoda dymaxion)

Flini 20 minuta çdo 4 orë (metoda uberman)

Flini gjatë natës për 1,5 – 3 orë dhe gjatë ditës 3 herë nga 20 minuta (metoda everyman)

Flini 2 orë gjatë natës dhe 20 minuta pasdite (metoda tesla)

Flini 5 orë gjatë natës dhe 1,5 orë pasdite (metoda siesta)

Të gjitha metodat janë rezultative. Këtu duhet theksuar se çdo trup reagon ndryshe ndaj gjumit me orare, ndaj duhet gjetur më i përshtatshmi për ju.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara