Pse fëmijët e lindur në muajin gusht konsiderohen me fat

10:47 | 4 Gusht 2021

Nxehtësia e verës është në lëvizje të plotë dhe askush nuk e ndjen më shumë se gratë shtatzëna për të cilat ky muaj është data e duhur. Termi në gusht sigurisht që ka sfidat e tij, por edhe shumë përparësi, dhe foshnjat e lindura këtë muaj janë të destinuara për qetësi, në fund të fundit, si dhe kohën që u paraprin.

Lindin me peshë

Sipas stastikave, foshnjat e lindura në muajin e shtatë dhe të tetë kanë peshë më të mirë sesa fëmijët e lindur gjatë muajve tjerë. Pesha më e lartë e lindjes shoqërohet me shumë përfitime në afat të shkurtër dhe të gjatë, kështu që ky është më shumë se një lajm i mire, transmeton portal arbresh.info

Janë më të gjatë se moshatarët e tyre

Sipas studimeve, fëmijët që lindin gjatë stinës së verës janë më të gjatë se fëmijët e lindur gjatë stinëve tjera. Studimi thekson se kjo vjen si rezultat i ekspozimit të madh të grave shtatzënë ndaj vitaminës D.

Ata kanë më pak gjasa të zhvillojnë çrregullim bipolar

Sipas hulumtimit të vitit 2012, foshnjat e lindura në gusht (por edhe korrik) kishin shumë më pak gjasa të zhvillonin çrregullim bipolar, në krahasim me ata që kishin lindur në muajt e tjerë. Përsëri, besohet se faktori më i rëndësishëm është ekspozimi i nënave të ardhshme ndaj vitaminës D, por shkencëtarët ende nuk mund të vërtetojnë pse janë regjistruar saktësisht më pak raste të çrregullimit bipolar tek njerëzit e lindur në muajt e verës.

Lumturia i ndjek ata

Një sondazh i kryer në 2005 zbuloi se foshnjat e pranverës dhe verës, veçanërisht ato të lindura në prill dhe gusht, kanë “më shumë fat” sesa foshnjat e lindura midis shtatorit dhe shkurtit.

Janë më pozitiv

Sipas hulumtimit, foshnjat që festojnë ditëlindjen në muajt e verës kanë një qëndrim më pozitiv ndaj jetës. Kjo mund të lidhet me temperamentin hipertimik, pra një qëndrim shumë pozitiv që lidhet me muajt e verës./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara