Përdorimi i kufjeve mund të çojë në vetmi, paralajmëron studimi i ri

00:54 | 11 Gusht 2021

Një firmë audio po u kërkon njerëzve të bëjnë një pushim nga përdorimi i kufjeve pasi një studim zbuloi se përdorimi i shpeshtë i tyre mund të çojë në vetmi.

Megjithëse kufjet mund të ofrojnë argëtim në formën e dëgjimit të podkastit të fundit ose albumit tuaj të preferuar, studimi nga firma audio Jabra zbuloi se mbajtësit e kufjeve mund të shkojnë mesatarisht për pesë javë pa folur me dikë të ri, transmeton Klankosova.

Hulumtimi zbuloi se 15% e të gjithë të anketuarve thanë se mbanin kufje çdo ditë për qëllime jo-pune, megjithëse shifra u rrit në 30% në mesin e 16 dhe 24-vjeçarëve. Pothuajse gjysma e pjesëmarrësve (47%) përdorin pajisjet gjatë shëtitjeve, ndërsa 29% i përdorin ato në transportin publik, ku përdoruesit që mbajnë kufje mesatarisht 58 minuta në ditë.

Rreth 38% e pjesëmarrësve thanë se mbanin kufjet për të shmangur aktivisht bisedën me të tjerët. Profeshoresha Noreena Hertz, autore e “Shekullit të Vetmuar”, u shpreh se “ne jemi në mes të një krize shkëputjeje të cilen pandemia e ka amplifikuar në mënyrë të konsiderueshme ‘.

Steve Evans, drejtor menaxhues i Jabra për zgjidhjet e konsumatorit në Evropë, shpjegoi se firma po i inkurajon njerëzit të provojnë të shkojnë një ditë pa përdorur kufje për t’u lidhur më shumë me njerëzit përreth tyre.

Shpërndaje në rrjete sociale