Katër gjërat që vajzat mësojnë nga nënat

11:17 | 27 Tetor 2021

Gjenet kanë një ndikim të madh në pamjen e jashtme, por edhe në zhvillimin e fëmijës. Megjithatë, mjedisi dhe gjithçka që fëmija mëson nga prindërit gjatë jetës së tij luan një rol të madh.

Nënat, sidomos në vitet e para të jetës, janë të lidhura ngushtë me fëmijën, ndaj është plotësisht e pritshme që fëmijët të mësojnë shumë prej tyre. Shpesh dëgjojmë se vajzat janë kopje e nënave dhe situatat në të cilat ato imitojnë nënën e tyre janë shumë të zakonshme, transmeton portal arbresh.info

Nëse ju grimoheni, rregulloheni, atëherë është mëse e natyrshme që vajza pranë jush përpiqet të bëjë të njejtën gjë në pasqyrë.

Nënat janë modeli më i afërt që ka një fëmijë.

Për të qenë shembull për vajzën tuaj, atëherë kujdes me këto katër gjëra.

Si të kujdeseni për veten

Ju jeni shembull dhe model sjellje për fëmijën tuaj. Nëse kujdeseni për veten, shëndetin dhe pamjen tuaj, vajza juaj ndodhta do të bëjë të njejtën gjë. Nga grimi, garderobe dhe te gjërat më madhore, si kujdesi për shëndetin, janë një shembull që vajza merr nga ju. Kushtojini vëmendje zakoneve tuaja të të ngrënit, aktivitetit fizik, shkuarjes te mjeku – mendoni nëse dëshironi që vajza juaj të jetë e tillë.

Si ta doni veten

Detyra jonë është t’u mësojmë fëmijëve se sa të vlefshme janë dhe pse është e rëndësishme të kujdesemi për shëndetin në mënyrën e duhur. Shpesh vajzat janë ato që do të ndjekin shembullin e nënës së tyre. Mësojini asaj se një mënyrë jetese e shëndetshme është e rëndësishme. Pavarësisht se çfarë thonë të tjerët, ajo duhet të mësojë të dojë veten, trupin, talentet e saj. Ajo nuk duhet të matet me të tjerët, por me atë që dëshiron. Ajo duhet ta dijë se është perfekte ashtu siç është dhe nënat janë mësueset më të mira.

Si të trajtoni njerëzit tjerë

Fëmijët ndjekin gjithçka, nga mënyra se si përgojoni me miqtë, deri tek mënyra se si silleni kur jeni në shoqëri. Edhe pse ndonjëherë mund të mos duket kështu, vajza juaj ju merr model të sjelljes. Nëse do të ishte vazhdimisht pranë nënës së saj që kërkonte kundërshtime për të tjerët, ndoshta do të bënte edhe vetë të njëjtën gjë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të përpiqeni t’i tregoni fëmijës se si të jetë i sjellshëm dhe i sjellshëm me të tjerët.

Si duhet të duket dashuria

Në fakt, këtë e mësoni jo vetëm ju, por edhe partneri juaj. Fëmija vëzhgon se si e trajton babi mamin, por edhe mami sillet me babin dhe në bazë të kësaj ndërton në kokë një tablo dashurie. Dhe kur ju nuk jeni duke pritur, në disa gjëra të zakonshme, të përditshme, si përgatitja e mëngjesit, fëmija vëzhgon se si duket marrëdhënia juaj. Vajza do të kërkojë një partner të ngjajshëm në jetën e saj, prandaj përpiquni të jeni ai që dëshironi të jetë edhe fëmija juaj./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara