Fakte interesante rreth ” qytetit të ëndrrave “

20:19 | 7 Janar 2020

Në këtë periudhë festash, Vjena është destinacioni më i parapëlqyer i shqiptarëve, të cilët kalojnë Krishtlindjet ose edhe ndërrimin e viteve aty. Por, a i dini këto fakte interesante rreth këtij qyteti të ëndrrave?

1- Vjena konsiderohet edhe “qyeti i muzikës”, edhe “qyteti i ëndrrave”

2- Ka kopshtin më të vjetër zoologjik

3- Vjena njihet si qyteti i lindjes së psikoterapisë

4- Më shumë se 300 ballo kërcimi zhvillohen çdo vit në Vienë

5- Vjena është kryeqyteti i vetëm që prodhon verën e tij

6- Karuseli më i vjetër në botë ndodhet aty

7- Kur thua “Vjenë” është njësoj sikur të thuash “stil barok dhe rokoko”

8- Globi i dëborës është shpikur në Vjenë

9- Vjena mban një ndër smeraldët më të mëdhenj në botë

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara