Është më higjienike të puthësh një qen sesa një burrë me mjekër, zbulojeni përgjigjen tani

15:07 | 19 Tetor 2019

Disa njerëz besojnë se puthja e kafshëve shtëpiake, si qeni apo macja janë një ide e keqe. Por kohët e fundit u krye një studim që bëri disa zbulime interesante.

Ai zbuloi se të puthurit e një qeni është diçka shumë më higjienike sesa puthja e burrave me mjekër, sepse fshihen më shumë baktere në mjekër sesa tek qimet e qenve.

Për të kryer këtë studim, u morën mostra nga mjekra e 18 burrave dhe nga goja dhe flokët e 30 qenve. E gjithë kjo për të vlerësuar se sa baktere fshihen në secilën prej tyre. Një konstatim interesant është se bakteret që jetojnë tek qentë nuk paraqesin kërcënim të madh për njerëzit.

Rezultatet e testeve të bëra nga grupi i hulumtimit kanë treguar se, në të vërtetë, ngarkesa bakteriale është më e madhe në mjekrën e burrave sesa në qimet e qenve. Nga 18 mjekrat e meshkujve të studiuar, të gjithë treguan nivele të larta mikrobesh, ndërsa nga 30 qenusha të ekzaminuar, vetëm 23 treguan nivele të larta të baktereve. Pjesa tjetër kishte nivele të moderuara.

Si përfundim, realiteti midis mjekrës dhe miqve tanë të vegjël me katër këmbë tani është vërtetuar shkencërisht. Mjekrat e burrave kanë më shumë mikrobe dhe më shumë tendencë për sëmundje patogjene sesa qimet e qenve. Qentë nuk paraqesin një kërcënim, në një nivel bakterial, qoftë për vetë njerëzit ose për qentë.

Pra, nëse mendonit se puthja e qenit tuaj ishte e gabuar, me këtë studim të ri mund të ndryshoni mendim.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara