Google ADS

8 simbole në paketimet e produkteve të bukurisë që nuk duhet t’i neglizhoni kurrë

09:30 | 30 Nëntor 2018
Arbresh.info

Me rritjen e bukurisë jo toksike, njerëzit shpenzojnë pak më shumë kohë duke kontrolluar paketimin e produkteve kozmetike. Ju mund t’i kushtoni vëmendje më të rreptë listës së përbërësve, por çfarë do të thonë disa simbole tipike që gjenden në produktet e ndryshme të bukurisë?

Sipas, Bustle.Com, këto ilustrime të dobishme shpesh tregojnë gjëra shumë të rëndësishme, si për sa kohë duhet t’a mbash një produkt para se ta hedhësh në kosh, nëse ai ka kaluar testimin e kafshëve dhe nëse mund të riciklohet. Përveç logos së riciklimit, shumë prej nesh do ta kishin të vështirë të mendonin se çfarë do të thonë simbolet e tjera.

Pra, këtu është një mësim i vogël. Nuk janë shumë, më pak se 10-të! Por, ju garantojmë që do të gjeni të paktën një prej tyre në çdo produkt bukurie që keni me vete në çantë. Kjo përfshin kremrat e lëkurës, spray-t e flokëve, make up, locione trupore, etj. Blerja e produkteve që tregojnë simbole të caktuara do të ndihmojë në nxitjen e niveleve të riciklimit të vendit dhe do t’u dërgojnë një mesazh markave kozmetike se ato nuk duhet të dëmtojnë krijesat e gjalla në emër të bukurisë.

Ja kuptimi i nëntë prej simboleve më të zakonshme:

 1. Pao
  PAO qëndron për vlefshmërinë e kohës pas hapjes së produktit, dhe nuk mund të besoj se nuk e dinim as këtë. Letra M qëndron për muaj, kështu që nëse shihni një produkt me këtë simbol duke lexuar 6M, kjo do të thotë se do të zgjasë vetëm gjashtë muaj pasi ta keni hapur atë. Ky simbol ju shpëton.

 1. Lepur që kërcen
  Kjo është e vetmja logo e njohur ndërkombëtarisht që simbolizon që asnjë test kafshësh nuk është përdorur në procesin e zhvillimit të produktit. Ju do t’a gjeni atë në të dy paketimet dhe faqet e internetit.

 1. Shigjeta
  Simboli i mbushur me shigjeta tregon se kompania është pjesë e një skeme të riciklimit në mbarë Evropën dhe se ajo i është përmbajtur rregullave të mbeturinave të paketimit.

 2. E-mark
  Njohur edhe si shenjë e vlerësuar, duke parë një markë E do të thotë se produkti është paketuar sipas kërkesave evropiane. Në thelb detajon peshën e produktit kështu që ju e dini saktësisht sa jeni duke marrë.

 1. Orë rëre
  Pika e klimës nuk duhet të ngatërrohet me simbolin e PAO. Në vend që të tregoni se sa kohë mund ta mbani produktin pasi ta keni hapur atë, kjo logo nënkupton se produkti do të zgjasë vetëm 30 muaj, pavarësisht nëse është hapur apo jo.

 1. Mobius
  Logoja e çuditshme mobius nënkupton që paketimi mund të riciklohet. Një numër në mes të tij përfaqëson përqindjen e paketimit që është bërë duke përdorur materiale të ricikluara. Megjithatë, nuk do të shihni gjithmonë një numër për arsye të ndryshme.

 1. Ecocert
  Një nga simbolet më të dukshme, Ecocert nënkupton se të paktën 95% e formulës së produktit në fjalë përmban përbërës natyral. Ndonjëherë, mund të shihni një nga dy frazat që shoqërojnë logon. Organike kozmetike do të thotë se 95% e përbërësve natyral erdhi nga bujqësia organike, ndërsa kozmetik natyrore e zvogëlon këtë shifër deri në vetëm 50%.

 1. Flakë
  Kjo është shumë e qartë. Çdo produkt që tregon këtë simbol është i ndezshëm dhe duhet të mbahet larg flakëve dhe temperaturave të larta. Ju shpesh do ta gjeni këtë në produkte që kanë të bëjnë me thonjtë, kryesisht.

Kush i dinte kuptimet e këtyre nëntë logove? Unë nuk e di për ju, por ne do të jemi shumë të informuar herën tjetër kur të drejtohemi për të blerë produkte të reja bukurie.

 

 

Shpërndaje në rrjete sociale