Google ADS

Vlerësohet kthimi në Serbi i mbetjeve të tre trupave të vrarë në luftë

17:48 | 22 Qershor 2024
E.K

Kreu i Komisionit të Qeverisë së Serbisë për Personat e Zhdukur, Veljko Odaloviq, ka thënë se është një zhvillim pozitiv që Kosova ka identifikuar dhe ka kthyer trupat e tre serbëve, zhdukja e të cilëve ishte raportuar që në vitin 1999.

Odaloviq ka deklaruar se shpreson që kjo do të intensifikojë procesin e identifikimit të personave të zhdukur, pasi sipas tij në morgun e Prishtinës ende ka më shumë se 300 mbetje të paidentifikuara.

“Një moment i mirë për ato tre familje, një moment i mirë për procesin, një moment i mirë për rikthimin e shpresës për familjet dhe që ky proces të intensifikohet. Sepse ka më shumë se 300 trupa ose pjesë trupash në morgun e Prishtinës që ende janë të paidentifikuara”, ka thënë ai raportojnë mediat serbe.

Mbetjet e tre trupave të qytetarëve serbë të vrarë në luftën e fundit në Kosovë, u janë dorëzuar autoriteteve të Serbisë, të martën në pikën kufitare në Merdarë./rtk

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme