Valon Murati thotë se partia e tij nuk merr pjesë në zgjedhje, janë për ripërcaktim të kufinjve

19:00 | 7 Janar 2021

Lëvizja për Bashkim ka marrë vendim që të mos jetë pjesë e zgjedhjeve të 14 shkurtit.

Këtë e ka konfirmuar 

Në vendimin e LB-së thuhet se dallimet politike janë të mëdha dhe se nuk do të garojnë në zgjedhje, ani pse kishin oferta nga partitë e tjera.

Kreu i partisë, Valon Murati  ka thënë për Indeksonline se të gjitha partitë janë për status quo, ndërsa LB-ja është për përcaktim te kufijve.

“LB-ja nuk merr pjesë në këto zgjedhje. Në koalicione nuk hyjmë përkundër ofertave që kemi pas. Dallimet politike janë të mëdha. Zgjidhja e probleme me Serbinë është qenësore për Kosovën. Të gjitha partitë e tjera janë për status quo apo asociacion. LB është për ripërcaktim të kufijve. Për shkak të mashtrimit të madh, populist që i kanë bërë popullit të gjitha partitë rreth kësaj çështjeje, konsiderojmë se është ngushtuar jashtëzakonisht shumë hapësira për të dalë të suksesshëm në këto zgjedhje si të vetëm.

Kështu që qëndrimi i LB-së që të vazhdojë punën në forcimin e opsionit të saj për zgjidhjen e problemit shqiptaro-serb. Bindja jonë e palëkundshme është se kësaj ideje do t’i vije koha për shkak se nuk zgjidhje tjetër për problemet në mes të Kosovës dhe Serbisë”, ka thënë Valon Murati.

Shpërndaje në rrjete sociale