Google ADS

U propozua nga Rama për drejtore të SHISH-it, kush është Vlora Hyseni?

16:05 | 17 Mars 2023

Vlora Hyseni është emri i ri, që kryeministri Edi Rama i ka propozuar sot (17.03.2023) Presidentit  Bajram Begaj për emërimin si drejtore të Shërbimit Informativ Kombëtar.

Kush është Vlora Hyseni?

Vlora Hyseni e ka udhëhequr AKI-në për katër muaj në Kosovë.

Ajo është mjaft e përgatitur për një post të tillë, pasi është e njohur ndërkombatrisht dhe e përgatitur në këtë lami në SHBA dhe Izrael.

Ajo ishte në krye të institucionit më të lartë të sigurisë dhe inteligjencës që nga dhjetori i vitit të kaluar, kur ishte shkarkuar drejtori Kreshnik Gashi, deri në prill të këtij viti, kur në detyrën e drejtorit u emërua Petrit Ajeti. Ajo flet disa gjuhë të huaja.

Në shkurt të vitit 2019, Vlora Hyseni ishte emëruar zëvendësdrejtoreshë në Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë. Gjithashtu ka qenë drejtoreshë për marrëdhënie me jashtë në AKI./Arbresh.info/

lexo edhe:

Rama propozon ish-zëvendësdrejtoreshën e AKI-së në Kosovë si drejtuese të Shërbimit Informativ në Shqipëri