Shefi i Zyrës së BE-së i befasuar me uljen e pagave të gjyqtarëve dhe prokurorëve

16:04 | 24 Nëntor 2022

Shefi i Zyrës së BE-së në Prishtinë, Tomas Szunyog është shprehur kundër vendimit të Qeverisë së Kosovës për uljen e pagave për gjyqtarët dhe prokurorët.

“Jam i habitur nga vendimi i Qeverisë së Kosovës që ndjeshëm të ulin pagat e gjyqtarëve dhe prokurorëve”, ka shkruar Szunyog në Twitter.

Gurëthemel të një sistemi të sundimit të ligjir, Szunyog tha se është financimi adekuat dhe pavarësia e institucioneve gjyqësore.

“Jam i befasuar me vendimin e Qeverisë së Kosovës për të ulur ndjeshëm pagat e gjyqtarëve dhe prokurorëve. Financimi adekuat dhe pavarësia e institucioneve gjyqësore janë gurthemel i sistemit të sundimit të ligjit dhe kërkesa themelore të procesit të integrimit në BE”, ka shkruar Szunyog./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale