Sadri Ramabaja mbetet në burg

11:41 | 25 Tetor 2017

Gjykata e Apelit e Kosovës, e ka refuzuar si të pa bazuar ankesën e mbrojtësit të pandehurit Sadri Ramabajës, kundër caktimit të masës se paraburgimit prej 1 muaji  nga ana e Gjykatës Themelore në Prishtinë,  me 09.10.2017, raporton Arbresh.info.

“S.R. po dyshohet nga ana e Prokurorisë Speciale për veprën penale “Vrasje e përfaqësuesve të lartë të Republikës së Kosovës”, nga neni 126 lidhur me nenin 34 të Kodit Penal të RKS-së  dhe “ Përgatitje e veprave terroriste ose veprave penale kundër rendit kushtetues dhe sigurisë së RKS-së”  nga neni 144 i të njëjtit ligj, thuhet në njoftimin e gjykatës.

Gjykata e Apelit vlerëson se gjykata e shkallës se parë, ka vepruar drejtë kur të pandehurit ia ka caktuar masën e paraburgimit, ngase masat tjera të parapara nga neni 173 i Kodit të Procedurë Penale janë të pa mjaftueshme për sigurinë e prezencës së tij në procedurë, në rrjedhën normale të saj, dhe parandalimin e kryerjes ose  përsëritjes se veprës penale. Prandaj caktimi i paraburgimit konsiderohet si masë të domosdoshme./Arbresh.info/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara