Reagon Nisma: Mos të ndalen punimet në rrugën Deçan-Plavë

14:44 | 27 Maj 2018

Nisma Socialdemokrate dega në Deçan, shprehet e shqetësuar me iniciativën e përfaqësuesve ndërkombëtare në Kosovë dhe dënojmë çdo tentim për ndaljen e punimeve në rrugën ndërkombëtare Deçan-Plavë.

Nisma vlerëson se propaganda e Igumenit të Manastirit të Deçanit Sava Janjiç, në lidhje me asfaltimin e rrugës Deçan – Plavë, janë të pa pranueshme dhe anti demokratike.

“Kërkojmë nga faktori vendor dhe ndërkombëtare që të mos bie preh e lojnave të personelit të Manastirit të Deçanit. Nisma Socialdemokrate dega në Deçan, kërkon që të rifillojnë punimet në segmentin e rrugës Deçan – Plavë dhe fton palët që të japin kontributin e tyre, që kjo rrugë të ndërtohet në një afat sa me optimal. Ne, kërkojmë që të ndalet trysnia e personelit të Manastirit të Deçanit, dhe duhet të e kuptoj realitetin e ri në Kosovë dhe assesi të mos shndërrohet në element politik të Beogradit”, thuhet në reagim.

Nisma Socialdemokrate dega në Deçan, kërkon nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës, që sa me parë të procedojë që pronat dhe Ndërmarrjet shoqërore “Apiko” dhe “Iliria” të i shpallën asete kombëtare dhe assesi të mos lejon që këto prona të kalojnë në pronësinë e Manastirit të Deçanit, prona këto që po tentohen të i bartën në pronësi Manastirit të Deçanit duke u thirrur në vendimet e kohës së Millosheviçit të periudhës 1990-1999

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara