Nxënësit serbë i urrejnë më shumë shqiptarët se sa edhe romët, kroatët e boshnjakët

13:03 | 27 Shkurt 2018

Në një anketë të organizuar në dhjetëra shkolla multietnike në Serbi dhe në të cilën kanë marrë pjesë mbi 900 nxënës, mes tjerash janë pyetur edhe rreth asaj se çfarë mendojnë kundër nacionalitetet tjera, përfshirë shqiptarët, kroatët, boshnjakët, hungarezët etj, transmeton Zeri.info.
Dhe rezultatet kanë treguar se 22 për qind e tyre nuk duan të shoqërohen dhe në fakt i urrejnë shqiptarët. Urrejtja ndaj shqiptarëve është edhe më e madhe se ndaj romëve, që është 17 për qind, pastaj kroatët me 16 për qind, hungarezët me 12 për qind dhe boshnjakët me 11 për qind.

Ajo që kanë sqaruar autorët është fakti se as gjeneratat e reja nuk kanë arritur t’i tejkalojnë ndasitë etnike, çka do të thotë se as në një të ardhme të afërt nuk do të mund të ndërtohet një shoqëri multietnike, siç mëtohet nga qeveria e Serbisë

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara