Google ADS

Muzeu Kombëtar i Kosovës do t’i nënshtrohet restaurimit

22:33 | 8 Maj 2024
E.G

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku ka njoftuar se janë ndarë tre milionë euro për restaurimin e Muzeut Kombëtar të Kosovës.

Me anë të një postimi në Facebook, Çeku ka thënë se Muzeu do t’i nënshtrohet restaurimit të përgjithshëm, me fokus në konsolidimin e kushteve të deposë, shkruan Arbresh.info.

“Vlera që kemi ndarë për këtë ndërhyrje kapitale është tre milionë euro. Krahas restaurimit, gjatë periudhës sa Muzeu do të qëndrojë i mbyllur, do të bëhet edhe rikonceptimi dhe përditësimi i ekspozitave të përhershme”, ka shkruar ministri Çeku./Arbresh.info/