Murati: Asociacioni vështirë të implementohet

11:08 | 15 Tetor 2020

Kosova dhe Serbia është mirë që të bisedojnë për ri përcaktim të kufijve.

Kryetari i Lëvizja për Bashkim, Valon Murati tha se është shumë vështirë të implementohet Asociacioni i Komunave me shumicë Serbe

“Ne duhet të fusim në dialog të drejtat e qytetarëve të Kosovës Lindore. Të njëjtat të drejta që kanë serbët e Kosovës, duhet t’i kenë edhe shqiptarët e Luginës, në çdo moment që të hapet çështja e Asosacionit, duhet të hapet edhe çështja e Luginës, nëse dojmë të kemi një marrëveshje të re, duhet të shkojmë përtej kushtetutës”, tha ai për RTK.

Sipas tij në dialog do të kemi ngecje. “Palët janë larg njëra tjetrës, pala serbe me përkrahje të Brukselit ka kërkuar të implementojë Asociacionin e Komunave me shumicë Serbe”, tha ai.

Shpërndaje në rrjete sociale