KFOR thotë se mund të trajtojë çdo zhvillim që lidhet me sigurinë

18:06 | 28 Maj 2022

KFOR ka realizuar një stërvitje në Aeroportin e Gjakovës, të quajtur “FROZEN SABRE”2022., ku kishte të bënte me ndërhyrjen e trupave të tyre pas ngjarje negative të cilat çuan në përkeqësimin e lirisë së lëvizjes dhe kërcënuan sigurinë e popullatës lokale.

Njësitë e Komandës Rajonale Perëndimore (RC-W) ndërhynë në bashkëpunim me Batalionin e Rezervës Taktike të KFOR-it (KTRBN) dhe nga Njësia e Specializuar Shumëkombëshe (MSU), ka njoftuar KFOR-i përmes një postimi në Facebook.

“Detashmenti i Aviacionit të Komandës Rajonale (RC-E) siguroi asetet e nevojshme ajrore dhe evakuimin mjekësor ajror (MEDEVAC) për njësitë në terren. Detashmenti i Lirisë së Lëvizjes (FOMD) i Grupit të Përbashkët të Mbështetjes Logjistike (JLSG) të KFOR-it u dislokua dhe gjithashtu Batalioni i Inteligjencës për Mbikëqyrjen dhe Zbulimin (ISRBN) luajti një rol aktiv gjatë stërvitjes. Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Kajajri, në fjalën e tij përmbyllëse shprehu mirënjohjen dhe vlerësimin e tij për profesionalizmin, përkushtimin dhe përkushtimin e treguar nga të gjithë ushtarët e KFOR-it që morën pjesë në stërvitjen “Frozen Sabre”  e cila ishte planifikuar dhe realizuar në kuadër të udhëzimi i zëvendëskomandantit, Brig. Gjeneral Luca Piperni . KFOR-i është një forcë shumëkombëshe e NATO-s, e përbërë nga rreth 3700 njësi nga 28 vende kontribuese me trupa, të gatshme për të ndërhyrë në mbarë Kosovën me mjete kinetike dhe jo-kinetike. Trajnimi dhe mbajtja e niveleve të larta të gatishmërisë përfaqëson një nga mjetet që i mundëson KFOR-it të ketë një qëndrim fleksibël dhe të dukshëm në terren, në këtë mënyrë misioni udhëheqës i NATO-s në Kosovë mund të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në situatën e sigurisë”, thuhet në komunikatën e KFOR-it

Shpërndaje në rrjete sociale