Google ADS

Kastrati: Vetëm 3.99% e fëmijëve në Kamenicë shkojnë në kopsht

13:38 | 23 Maj 2021
Përparim Bublaku

Kryetari i Kamenicës, Qëndron Kastrati ka bërë të ditur se në këtë komunë  vetëm 3.99% e fëmijëve shkojnë në kopsht.

Ai ka thënë se me reformën në arsim dhe fuzionimin e paralelve disa objekte të shkollave kanë planifikuar t’i kthejnë në kopshte.

Përmes një postimi në Facebook ai ka thënë se sot dërguan invertarin për çerdhen e Shipashnicës së Poshtme. Por ai ka thënë se kundërshtimi i disa banorëve është për keqardhje, duke akuzuar edhe ministren Nagavci për tensionim të situatës.

Postimi i plotë i tij:

Në Kamenicë vetëm 3.99% e fëmijëve shkojnë në kopsht. 96% të tjerë apo rreth 1400 fëmijë qëndrojnë në shtëpi. Edhe pse edukimi parashkollor është kusht i domosdoshëm për zhvillimin e secilit fëmijë, në Kamenicë jo të gjithë e kanë këtë mundësi.

Ashtu siç e kemi stërthënë, objektet e shkollave të fuzionuara do të përdoren për qëllimet më të mira për komunitetin. Dhe kështu, ne sot dërguam pajisjet dhe inventarin për çerdhen e Shipashnicës së Poshtme e cila do t’u shërbente fshatrave përreth.

Është paraparë që të punësohen rreth 12 punëtorë dhe që dy vitet e para të jenë pa pagesë për fëmijët.

Është vërtetë për keqardhje deri në ç’masë është duke u manipuluar komuniteti nga disa të badihavaxhinj. Nuk do ta besoja kurrë që në shekullin XXI një prind më përpara e dëgjon një manipulues sesa zemrën e tij për fëmijën e vet. Për më shumë, Ministrja Nagavci me çasjen e saj po hedhë benzin në zjarr. Kjo është e turpshme dhe e pafalshme.

P.S. Sipas neuroshkencëtarëve, truri i fëmijës deri në moshën 2 vjeç ka periudhën më intensive të zhvillimit, pas kësaj moshe proceset fillojnë dhe reduktohen. Prandaj, është e rëndësishme që fëmija të rritet në një ambient të pasur me informacion dhe veprime nxitëse, me bashkëmoshatarë dhe edukatorë profesional.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme