IKSHKP jep këshilla për punonjësit që merren me rastet që dyshohen për Koronavirus në Kosovë

21:40 | 24 Shkurt 2020

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka publikuar disa këshilla për ata punonjës të cilët merren me rastet që dyshohet për Koronarvirus apo që janë konfirmuar.

Persona që janë të dyshimtë me këtë virus, sipas IKSHKP-së duhet të kontrollohen në një dhomë të veçantë.

Pacienti i dyshuar duhet të ketë të një maskë kirurgjikale. Të bëhet higjiena e duarve dhe rasti të raportohet në autoritetet publike.

Personeli i kujdesit shëndetësore që merren me raste të koronavirusit, duhet të vetë-monitorohen për çfarëdo simptoma gjatë 14 ditëve të ardhshme pas ekspozimit ndaj një rasti të konfirmuar.

Shpërndaje në rrjete sociale