Google ADS

Edhe në rigjykim, Dardan Krivaqa e Arbër Sejdiu deklarohen të pafajshëm për vrasjen e Marigona Osmanit

18:02 | 24 Maj 2024
.

Në seancën e rigjykimit të premten, në Gjykatën Themelore në Ferizaj, të akuzuarit Dardan Krivaqa dhe Arbër Sejdiu janë deklaruar të pafajshëm për dhunimin dhe vrasjen e Marigona Osmanit.

Këtë deklarim, dy të akuzuarit e bënë pasi që palët në procedurë hoqën dorë nga leximi i aktakuzës, raporton “Betimi për Drejtësi“.

“Nuk e pranoj fajësinë, nuk e pranoj aktakuzën e prokurorit”, tha Krivaqa. Njëjtë u deklarua edhe i akuzuari Sejdiu, i cili tha se “nuk e pranoj fajësinë”.

Seanca e rigjykimit për këtë rast i vazhdoi me fjalën hyrëse të palëve në procedurë, për çka prokurori Valdet Avdiu, avokati palës së dëmtuar Gazmend Rexhepi mbetën në tërësi pranë fjalës hyrëse të dhënë më 26.10.2022.

Ndërsa, mbrojtësi i të akuzuarit Dardan Krivaqa, avokati Skender Musa në fjalë hyrëse tha se kjo aktakuzë është hipotetike.

“Kjo aktakuzë është hipotetike siç e ka vlerësu edhe Gjykata e Apelit, sepse bazohet në prova të pambështetura me ligj. Gjatë hetimit të kësaj çështje penale nuk janë respektuar kushtet ligjore të parapara me ligj, sepse prokuroria u lëshu në analiza, interpretim të veprimeve të të akuzuarve pa u mbështetur në prova materiale”, tha avokati Musa.

I njëjti propozoi që në pajtim me nenin 508 të KPRK-së, të bëhet zbatimi psikiatrik i të akuzuarit Krivaqa dhe atë; para kryerjes së veprës penale, duke përfshirë periudhën qysh nga klasa e 5-të fillore, kohën e qëndrimit të tij në paraburgim, në Qendrën e Paraburgimit për të Mitur dhe kohën e kaluar në Burgun e Dubravës.

Në këtë fazë, palët në procedurë u pajtuan që të mos ftohen dëshmitarët e dëgjuar nga shqyrtimet e kaluara gjyqësore, por deklaratat e tyre të konsiderohen të lexuara. Andaj, dhe kryetari i trupit gjykues, Sahit Krasniqi mori vendim që këto deklarata të dëshmitarëve të konsiderohen të lexuara.

Seanca e radhës për këtë rast u caktua për një datë tjetër, ku gjykimi do të vazhdojë me administrimin e provave materiale.

Ndryshe, Gjykata Themelore e Ferizajt më 4 gusht 2023 e ka dënuar me burgim të përjetshëm Dardan Krivaqën për vrasje e Marigona Osmanit. Ndërsa ishte liruar nga akuza për dhunim. Arbër Sejdiu ishte dënuar me 15 vite burgim për ndihmë në vrasjen e rëndë në bashkëkryerje. Sejdiu ishte liruar nga vepra penale e ndihmës në dhunim.

Por, Gjykata e Apelit me aprovimin e ankesës së Prokurorisë Themelore në Ferizaj dhe mbrojtjes së dy të akuzuarve, e ka kthyer çështjen në rigjykim.

18 vjeçarja Marigona Osmani u vra më 22 gusht të vitit 2021 në banesën e të akuzuarit kryesor, Dardan Krivaqa, në qytetin e Ferizajt.

Sipas aktakuzës, Dardan Krivaqa thuhet se më 21 gusht 2021, rreth orës 10:14, në banesën e tij, pa pëlqimin e tani të ndjerës Marigona Osmani, e kishte detyruar atë të kryente marrëdhënie seksuale dhe e kishte abuzuar e maltretuar në forma të ndryshme.

Të ngjashme