Buxhovi: Klasa politike, përgjegjëse për gjendjen në Kosovë

21:06 | 26 Shkurt 2017

Historiani dhe shkrimtari, Jusuf Buxhovi, ka vlerësuar se klasa politike e vendit është përgjegjëse për gjendjen në Kosovë sot.
Kosova hyri në vitin e dhjetë të pavarësisë së saj, duke u përballur me krizën më të thellë politike për shkak të marrëveshjes me Serbinë për asociacionin e komunave me shumicë serbe dhe asaj me Malin e Zi për shënimin e kufirit.

Krahas tensioneve të brendshme politike, Kosova u përball me një periudhë tensionesh me Serbinë e cila vazhdon të kundershtojë pavaresinë e saj, ndonëse të dyja vendet janë përfshirë në një proces bisedimesh në shkëmbim të afrimit me strukturat evropiane.

Për të diskutuar mbi situaten ne Kosove dhe zhvillimet aktuale rreth saj, Zëri i Amerikës bisedoi me historianin dhe shkrimtarin Jusuf Buxhovi, i cili ndodhet në Houstoni të Teksasit.

Zoti Buxhovi bëri përgjegjëse klasën politike për pjesën më të madhe të sfidave të Kosovës.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara