Braathu: Situata në veri, e brishtë

08:54 | 8 Qershor 2017

Shefi i Misionit të OSBE-së, Jan Braathu, ka vlerësuar se situata në veri të Mitrovicës është mjaft e brishtë, veçmas pas të shtënave me armë zjarri drejt zyrës së kryetarit të Komunës së Leposaviqit, Dragan Jabllanoviq.

Braathu me këtë rast u ka bërë thirrje partive politike që të respektojnë të drejtën e secilit për të votuar në mënyrë të pavarur. Këto komente ai i bëri gjatë një vizite në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP), në të cilin dorëzoi formularin e ankesave në alfabetin “Brail” për personat e verbër, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Duke folur për tensionimin e serbëve në veri Braathu vlerësoi se kohët e fundit kanë ndodhur mjaft incidente e veçmas në Leposaviq.

“Situata është mjaft e brishtë, fatkeqësisht kanë ndodhur disa incidente sidomos në Leposaviq, ju kujtohet që OSBE-ja së bashku me Ambasadën Amerikane ka lëshuar një deklaratë të përbashkët përmes së cilës u bëjmë thirrje që të sigurohet një proces i drejtë dhe me atë rast kemi dënuar çdo rast të kërcënimit”, deklaroi ai.

Kurse duke folur për procesin e zgjedhjeve, Braathu u bëri thirrje partive politike që t’i lejojnë qytetarët të votojnë sipas preferencave të tyre.

“Ne u bëjmë thirrje të gjitha subjekteve politike që të respektojnë të drejtën e secilit person të votojnë lirshëm ashtu siç ua merr mendja, në mënyrë që të sigurohet vërtet një proces i lirë, i drejtë dhe paqësor zgjedhor. Do të ishte tragjike sikur të cenohej jeta e njeriut në një proces zgjedhor, si pasojë e ngritjes së tensioneve”, u shpreh ai.

Këto komente Braathu i bëri gjatë një vizite në PZAP, me ç’rast dorëzoi formularin e ankesave në alfabetin “Brail” për personat e verbër.

Shpërndaje në rrjete sociale