23 milionë njerëz e kanë passwordin si presidenti Thaçi

10:42 | 24 Prill 2019

Kriminelët kibernetik po përdorin gjithnjë e më shumë që të vjedhin passwordët e përdoruesve në mënyrë që t’iu marrin informacione. E megjithatë, miliona njerëz nuk e kanë gajle dhe përdorin fjalëkalime tepër të lehta.

Një prej tyre, për shembull, është thjesht ‘password”.

Thjesht duke e prekur atë fjalë, iu ka lejuar mashtruesve që të marrin 3,6 milionë llogari të ndryshme në mbarë botën.

23,2 milionë njerëz e kanë përdorur passwordin “123456”, ndër ta edhe presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara