Arsyet pse shkaktohen gazrat e tepërta

14:49 | 24 Tetor 2017

Vështirësia që organizmi manifeston në shpërbërjen e një sërë ushqimesh, si dhe gëlltitja e ajrit janë ndër faktorët më të shpeshtë që çojnë në formimin e gazrave në aparatin tretës.

Gazrat mund të manifestohen gromësirave apo çlirimit nëpërmjet zorrës së trashë. Gazrat e stomakut janë ndër problemet e shpeshta prej të cilave vuan një pjesë e mirë e popullatës. Sipas mjekëve, këto janë arsyet pse një njeri mund të mos ndihet mirë dhe të ketë këtë problem:

– Pijet e gazuara bëjnë që zorra e trasha të mbushet me ajër.

– Ngrënia e ëmbëlsirave janë përgjegjëse për gazrat.

– Brokoli, lakra dhe lulelakra përmbajnë sulfur dhe jo vetëm që shkaktojnë gazra, por këto të fundit kanë dhe një erë më të rëndë.

– Lindja natyrale mund të dëmtojë muskujt dhe nervat rreth anusit, duke bërë që për disa muaj pas lindjes të lëshoni shumë gazra.

Shpërndaje në rrjete sociale