Maska obligative: Pesë shekujt e mbulimit të fytyrës në Londër

15:33 | 22 Shkurt 2021

Nga Vdekja e Zezë në smogun mbytës, ndotja e trafikut deri te kërcënimi i sulmeve të gazit, mbulesat e fytyrës janë veshur nga londinezët për 500 vitet e fundit, shkruan BBC.

Në vitet 1930, si tani, jo të gjithë besuan në përfitimet e mbulimit të gojës dhe hundës kundër gripit.

1918 Disa mjekë sugjeruan që garza e spërkatur me dezinfektues mund të parandalojë kundër gripit vdekjeprurës spanjoll.

Edhe rreth 1000 njerëz vdiqën nga smogu në dhjetor 1957 dhe një episod tjetër në 1962 rezultoi në 750 vdekje. Smogu ishte aq i trashë sa trenat nuk mund të lëviznin, madje kishte raporte për bagëti që mbyteshin për vdekje ndërsa qëndronin në fusha.

Siguria e para! Ky automobilist i vitit 1971 mban një maskë gazi, por pa rrip sigurimi./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara