Kjo sëmundje e zakonshme mund të forcojë imunitetin kundër Covid-19

23:39 | 23 Gusht 2020

Një nga shumë paqartësi të rëndësishme që rrethojnë fakte në lidhje me koronavirusin është nëse njerëzit mund të krijojnë një imunitet ndaj virusit.

Kërkimet e reja të Institutit të Imunologjisë La Jolla jo vetëm që gjetën prova shkencore që mund të kenë aftësinë – njerëzit për ta luftuar koronavirusin. Por si mund të vie deri te kjo?

Nëse ata persona që së fundmi kanë pasur ftohje, mund të kenë shpresë të fitojnë imunitet, shkruajnë mediet e huaja, transmeton lajmi.net.

Dhe studiuesit zbuluan se qelizat T në pacientët e rikuperuar mund të kenë në shënjestër koronavirusin e ri.

Për më tepër, gjetjet tregojnë se një person që tashmë posedon qelizat T për të sulmuar Covid-19 pa qenë infektuar më parë me atë tendosje specifike të koronavirusit.

Shpërndaje në rrjete sociale