Bill Gates flet për teorinë konspirative që thotë se ai do ta përdorë koronavirusin për të na injektuar çipa në trup

00:34 | 7 Qershor 2020

Bill Gates nuk ka dashur të komentojë për teoritë konspirative, sipas të cilave ai dëshiron të përdorë pandeminë e koronavirusit për të gjurmuar njerëzit përmes mikroçipëve.

Pasi Shtetet e Bashkuara u larguan nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, një nga njerëzit më të pasur në botë është në rrugën e tij për t’u bërë financuesi kryesor i asaj organizate.

“Eshtë shumë e vështirë të hedhësh poshtë këto pretendime (për çipat), pikërisht sepse janë aq budallaqe dhe të çuditshme, saqë edhe përsëritja e tyre u jep atyre besueshmëri” tha Gates për teoritë e shumta konspirative, që kanë qarkulluar rreth tij që nga fillimi i pandemisë koronavirus.

Fondacioni Bill dhe Melinda Gates kohët e fundit premtoi, ndër të tjera, për të financuar grupin Gavi me 1.6 miliardë dollarë, i cili do të përdorë paratë për të imunizuar fëmijët në pjesët më të varfra të botës.

Teoritë e ndryshme konspirative – lidhjen e Gates me origjinën e koronavirusit ose pretendimin se ai dëshiron të gjurmojë njerëzit duke implantuar mikroçipët përmes vaksinimit kundër virusit – janë përmendur më shumë se një milion herë në internet deri në fund të majit, sipas firmës analistike Zygnal Labs.

Yahoo dhe YouGov zhvilluan studimin dhe zbuluan se teoritë vazhdojnë të qarkullojnë në rrjetet sociale, dhe deri në fund të muajit të kaluar, sa 28 përqind e përdoruesve besuan se Gates dëshironte të përdorte pandeminë për të arritur disa nga qëllimet e tij okulte.

“Unë kurrë nuk kam qenë i përfshirë në ndonjë plan me mikroçipe,” tha filantropi i pasur dhe themeluesi i Microsoft, duke pranuar se rezultatet janë shqetësuese.

Sidoqoftë, Gates, pasuria e të cilit vlerësohet rreth 100 miliardë dollarë, shtoi se bazat e të dhënave janë një ide e mirë kur bëhet fjalë për monitorimin e vaksinimeve kundër Covid-19, por që patatet e skuqura nuk duhet të përdoren për një gjë të tillë.

Teoritë për ndikimin e Gates janë zgjeruar me kalimin e kohës, dhe kjo sigurisht ndihmohet nga fakti se me daljen e Shteteve të Bashkuara nga Organizata Botërore e Shëndetit, fondacioni Bill dhe Melinda Gates do të bëhet donatori më i madh i OBSH.

Në dy vitet e fundit, Fondacioni Gates i ka dhuruar rreth 530 milion dollarë për OBSH, që është rreth 12 përqind e buxhetit. Në të njëjtën kornizë kohore, Shtetet e Bashkuara dhanë rreth 890 milion dollarë./expres/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara