Google ADS

Viti 1942 kur sirianët mirëpritshin me mijëra refugjatë grekë (Dokument)

12:40 | 4 Mars 2020
Arbresh Info

Këto ditë kur influenca e refugjatëve sirian është rritur drejt vendeve evropiane si e tillë në lajmet ndërkombëtarë janë shpeshtuar edhe incidentet që po ndodhin ndërmjet forcave të sigurisë dhe atyre që kërkojnë të kalojnë kufijtë drejt Evropës, – shkruan abresh.info

E një nder vendet me te kritikuara për nga trajtimi refugjateve është shteti i Greqisë, pothuajse çdo ditë lajmet për incidente dhe keqtrajtime rrëmbejnë opinionin ndërkombëtar. Ku tashëm dihen për kushtet te këqija ne kampet ku po mbahen këto refugjatë. Si e tillë edhe shume përdorues te rrjeteve-sociale kane filluar te postojnë dhe komentojnë për këto ngjarje ku ne disa raste shkojnë deri ne masa çnjerëzorë.

Një nga postimet me te frekuentuara këto dite ne rrjete, është një shkëputje nga një gazete siriane e cila daton vitit 1942 konkretisht periudhës se luftës se Dyte Botërore, ku me miliona njerëz ne Evropë u detyruan te shpërngulen neper vendet te ndryshëm te botes nder ta edhe vendet te Mesdheut te cilët atëherë ishin ne paqe dhe kishin prosperitet.

Gratë Siriane shpërndajnë ushqim dhe rroba për fëmijët grekë.

Në përmbajtjen e gazetës shkruan: “Ushqim dhe veshja janë shpërndarë të gjithë atyre që vinin nga Greqia në Siri si refugjatë.”

Data: 11 janar 1942

Gazeta: Këtu është Kudsi.

 Refugjatët grekë duke udhëtuar me anije për në Siri

Një kamp refugjatësh në siri

Shpërndaje në rrjete sociale