Google ADS

Radio paditet me 280,000 dollarë gjobë

19:02 | 21 Shtator 2018
Arbresh.info

Një stacion ultra-ortodoks në Izrael është urdhëruar të paguajë 280,000 dollarë gjobë, pasi ka refuzuar për të vënë në transmetim gratë. Kjo është padia e parë në shtetin hebre për veprime penale rreth të drejtave civile.

Një gjykatë izraelite vendosi të enjten se radiostacioni “Kol Barama” duhet të paguaj një milion sikla (280,000 dollarë amerikanë) për dëmet si pjesë e një padie që u paraqit nga feministët ortodoksë në emër të grave ultra-ortodokse të cilat nuk mund të dëgjonin zëra femrash në stacion.

Padia, e cila është paraqitur në vitin 2012 në Gjykatën e Rrethit të Jerusalemit, është padia e parë që sfidon drejtat civile në Izrael. Megjithëse gjykata vendosi në vitin 2014 se “Kol Barama” kishte vepruar në mënyrë diskriminuese, stacioni apeloi vendimin në Gjykatën Supreme. Apeli i saj u refuzua një vit më vonë, dhe që nga ajo kohë janë mbajtur disa seanca dëgjimore për të përcaktuar shumën e dëmeve që duhen paguar.

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme