Google ADS

OBSH ngre alarmin: Vala e re në Brazil është një tragjedi, paralajmërim për të gjithë botën

13:16 | 27 Shkurt 2021

Brazili po përballet me një tragjedi të shkaktuar nga një valë e re e pandemisë Covid-19, ky është alarmi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

“Për fat të keq, është një tragjedi që Brazili po përballet përsëri me të gjitha këto, është e vështirë. Kjo duhet të jetë vala e katërt me të cilën përballet Brazili”, tha Mike Ryan, drejtori i urgjencës i OBSH.

Ryan vlerësoi sistemin shëndetësor publik të Brazilit dhe veprimin e shtetit për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, por theksoi se transmetimi kombëtar duhet të kontrollohet.

“Brazili ka shumë objekte të jashtëzakonshme të shëndetit publik. Unë besoj se vendi di çfarë të bëjë dhe shumë shtete po përpiqen të zbatojnë masat më të mira. Por nuk është e lehtë pasi nuk ka një pjesë të vendit që nuk është prekur seriozisht nga pandemi “, theksoi Ryan.

Trendi në rritje i vdekjeve dhe infeksioneve të Covid-19 në Brazil duhet të jetë një paralajmërim për të gjithë botën, pandemia nuk ka mbaruar dhe çdo relaksim është i rrezikshëm, shtoi drejtori i OBSH-së.

Shpërndaje në rrjete sociale