Google ADS

Në qytetin ku u rrit Jezusi, anulohet festa e Krishtlindjes

23:54 | 14 Dhjetor 2017

Presidenti amerikan, Donald Trump është fajësuar për “anulimin e Krishtlindjeve” në Nazaret, qyteti ku besohet se u rrit Jezu Krishti.

Qyteti arab i Izraelit tha se ka anuluar disa festime të Krishtlindjes në shenjë proteste ndaj vendimit të Donald Trump mbi njohjen e Jerusalemit si kryeqytet të Izraelit, shkruan “DE”, transmeton portali arbresh.info

Trump vendimin e tij e bëri të njohur gjatë javës së kaluar, duke përmbysur dekadat e politikës amerikane dhe duke rrezikuar përpjekjet për paqe në Lindjen e Mesme.

Tradicionalisht mendohet se Nazareti është vendi ku rrit Jezu Krishti. Bazilika imponuese e Shpalljes së Lajmërimit në qendër të Nazaretit është ndërtuar në vendin ku shumë besimtarë të krishterë besojnë se ishte shtëpia e fëmijërisë së Jezuit dhe nënës së tij, Marisë./arbresh.info/