Kryeministrja e re e Finlandës propozon 4 ditë nga 6 orë punë në javë

11:34 | 18 Dhjetor 2019

Sanna Marin është kryeministrja më e re në botë. Ajo drejton shtetin e Finlandës dhe është vetëm 34 vjeçe.

Marin së fundmi ka tërhequr vëmendjen e të gjitha mediave ndërkombëtare, pas një propozimi të bërë. Kryeministrja më e rë në botë ka hedhur idenë e të punuarit vetëm vetëm 4 ditë në javë, me nga gjashtë orë pune në ditë.

Marin është shprehur kështu: “Pse të mos jetë ky hapi i radhës? A është tetë orarëshi e vërteta përfundimtare? Besoj se njerëzit meritojnë të shpenzojnë më shumë kohë me familjen si dhe të merren me aspekte të tjera të jetës, sikurse është kultura dhe argëtimi.’’

Ajo shpreson që ky propozim i saj të bëhet sa më shpejt realitet.

Shpërndaje në rrjete sociale