Italia kërkon rishikimin e sanksioneve për Rusinë

21:37 | 26 Mars 2017

Ministri i Jashtëm italian, Angelino Alfano, do të vizitoje Moskën të hënën.

Para vizitës ai ka theksuar se kërkon që sanksionet kundër Rusisë të rishikohen, transmeton portali arbresh.info.

Sipas tij, heqja e sanksioneve do të kontribojë në zhvillimin e marrëdhenieve tregtare-ekonomike mes Italisë dhe Rusisë.

Alfano specifikuar se kohëzgjatja e sanksioneve është i lidhur me zbatimin e marrëveshjeve Minsk.

“Vetëm përpjekjet konstruktive drejt arritjes së këtij qëllimi do t’i hapin rrugë rishikimit të regjimit të sanksioneve”, theksoi ai.

Alfano shtoi se sanksionet janë “një instrument, jo një qëllim në vetvete.”/Arbresh.info

Lajmet më të lexuara