Erdogan për rritjen e çmimeve: Do t’i vendosim në një vijë të arsyeshme dhe të qëndrueshme

17:59 | 4 Dhjetor 2021

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan deklaroi se “në një periudhë jo shumë të gjatë shpresojmë se do t‘i vendosim në një vijë të arsyeshme dhe të qëndrueshme të gjitha lëvizjet e çmimeve dhe luhatjet valutore”.

Ai theksoi se disa nga rritjet e larta të çmimeve, veçanërisht në energji dhe ushqime janë për shkak të rritjes së tepërt të çmimeve globale të mallrave dhe pritet që një pjesë e këtyre çmimeve të larta të balancohen sërish.

Sipas tij, edhe “oportunistët e pangopur në treg” janë një nga arsyet e rritjes së tepërt të çmimeve që vërehen në disa produkte.

“Nga këtu i bëj thirrje vendit tim, atyre që bëjnë stoqe. Do të paguajnë çmimin që meritojnë, nëse kapen ata që bëjnë stok në magazinat e tyre pavarësisht se në cilin produkt. Edhe në rritjen e kursit të këmbimit shohim herë-herë shenjat e kësaj lakmie. Në një periudhë jo shumë të gjatë shpresojmë se do t‘i vendosim në një vijë të arsyeshme dhe të qëndrueshme të gjitha lëvizjet e çmimeve dhe luhatjet valutore. Me lejen e Allahut, që nga muajt e parë të vitit të ardhshëm, do të shohim se kemi arritur në një nivel ku kemi filluar të arrijmë standardet e vendeve që janë vërtet të zhvilluara në ekonomi”, tha Erdogan./indeksonline/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara