Google ADS

Cameron, i pari kryeministër konservator që e çon fëmijën në një shkollë publike (FOTO)

08:33 | 8 Mars 2015
Arbresh.info

Ai vetë ka studiuar në Eton, në Kolegjin e elitës britanike, në ndërkohë që vajzën do ta dërgojë në një shkollë publike.
David Cameron shndërrohet kështu në kryeministrin e parë britanik që një prej fëmijëve të tij do të studiojë në një shkollë publike.
Që nga viti i ardhshëm, Nancy, 11 vjeçe, do të shkojë në shkollën ”Grey Coat Hospital”, në Westminster.
Shkollë publike, por jo një shkollë çfarëdo, pasi ndodhet vetëm pak metra nga Downing Street.
Këtë fakt, media britanike e sheh si një shenjë që Cameron është i sigurt se do t’i fitojë zgjedhjet e 7 majit.
Shkolla, ku ai dhe bashkëshortja Samantha kanë vendosur të çojnë vajzën e tyre, konsiderohet si një nga më të mirat në Britaninë e Madhe.
Shumetnike, por me një theks të fortë fetar, ”Grey Coat Hospital” është një shkollë shumë e ashpër.
Nëse një nxënës harron librat në shtëpi apo shpërqendrohet gjatë orës së mësimit, atëherë detyrohet të qëndrojë në shkollë përtej orarit të mësimeve duke u mbyllur në një dhomë të veçantë.

Shpërndaje në rrjete sociale