Biden do të sigurojë 45 miliardë dollarë për të siguruar ushqime falas për miliona fëmijë me të ardhura të ulëta

20:35 | 28 Prill 2021

Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden  do të propozojë që Kongresi të shpenzojë 45 miliardë dollarë për të siguruar ushqime falas për miliona fëmijë me të ardhura të ulëta, një veprim që do të zgjeronte masat kundër varfërisë të miratuara në prag të pandemisë COVID-19.

Biden dëshiron që ligjvënësit të financojnë zgjerimin e përhershëm të një programi urë që u jep familjeve me të ardhura të ulëta të holla për të paguar për ushqim në muajt kur shkolla është jashtë funksionit për verën dhe drekat nuk shërbehen. Ai po kërkon gjithashtu të sigurojë më shumë para për ushqime falas në zonat me varfëri të lartë gjatë gjithë vitit shkollor, transmeton arbresh.info

Programi i të ushqyerit është një komponent i Planit të Familjeve Amerikane prej 1.8 trilionë dollarësh të Biden, i cili do të rriste taksat mbi individët e pasur për të paguar për iniciativat që shkatërrojnë familjet me të ardhura më të ulëta.

“Pandemia ilustroi nevojën për të adresuar pasigurinë ushqimore,” tha Kelliann Blazek, një ndihmëse e Shtëpisë së Bardhë, portofoli i të cilit përfshin bujqësinë dhe politikën rurale. “Disa nga këto investime po tërheqin vërtet mësimet e marra gjatë pandemisë.”

Në vitin 2019, 5.3 milion fëmijë jetuan në familje të paafta për të garantuar ushqim për të gjithë familjen gjatë gjithë vitit, sipas Departamentit të Bujqësisë të SHBA.

Administrata po kërkon gjithashtu që Kongresi të shpërblejë shkollat ​​që zgjerojnë ofertat e ushqimit të shëndetshëm me pagesa stimuluese dhe gjithashtu të lejojë individë të dënuar për krime të lidhura me drogën të vazhdojnë të marrin përfitimet e pullave ushqimore.

Që fondet të miratohen, propozimi do të ketë nevojë për miratimin e një Kongresi të ndarë ngushtë./Reuters/arbresh.info/

Lajmet më të lexuara