Google ADS

Aterimi në Mars, fotografitë tregojnë sondën Perserverance duke zbritur në Planetin e Kuq

20:20 | 19 Shkurt 2021

Agjencia amerikane hapësinore e njohur si NASA, ka publikuar imazhet e para mbresëlënëse që janë dërguar në Tokë nga sonda Perseverance që është dërguar në Mars.

 

Aty shihet roboti duke prekur në tokë gjatë aterimit. Ajo ishte transportuar nga një raketë e cila mjetin me rrota e lëshoi në “tokë”, transmeton Telegrafi.

Perseverance ka një hapësirë të mjaftueshme për ruajtjen e të dhënave që gradualisht po i dërgon në Tokë.

E në mesin e tyre janë edhe imazhet satelitore që kanë kapur roverin në parashutë në fazën e aterimit. NASA kanë premtuar më shumë gjatë ditëve në vijim.

Aty do të përfshihen video të shkurtra gjatë prekjes në Mars, dhe atë edhe me opsion audio – ku gjithçka do të dëgjohet.

Shpërndaje në rrjete sociale