Si të luani dhe të argëtoheni në izolim

08:52 | 5 Maj 2020

Kompania shpreson se lojërat u japin njerëzve diçka për të bërë ndërsa ngecin në shtëpi.

Google po rikthen lojën e tij më të njohura Doodle për t’i mbajtur njerëzit të argëtohen përmes izolimit të koronavirusit.

Doodles e re do të nxjerrë në pah disa nga lojërat më të mira për të kënaqur faqen e saj fillestare nga vitet e fundit.

Karakteristika filloi në 27 prill dhe do të zgjasë për dy javë, me lojëra të reja që vijnë çdo ditë. Tashmë ajo ka nxjerrë në pah lojën e saj “Coding for Carrots”, e cila së pari mbërriti në 2017 dhe u lançua për të festuar 50 vjetorin e Logo, gjuha programuese e krijuar për fëmijë.

Ai i lejon fëmijët të mësojnë bazat e kodifikimit duke përdorur lojën e thjeshtë, e cila i sheh ata të kontrollojnë një lepur ndërsa shkon rreth gjuetisë për ushqim.

Po kështu, loja “Rockmore” u bë për të festuar ditëlindjen e 105-të të pionierit të terapisë Clara Rockmore, dhe lejon përdoruesit të mësojnë të luajnë instrumentin elektrik të pazakontë, të lezetshëm.

Doodle e ngjashme “Fischinger” u krijua fillimisht për të festuar 117-vjetorin e lindjes së artistit vizual Oskar Fischinger, dhe gjithashtu lejon që lojtarët të krijojnë muzikën e tyre.

Përditësimet e reja do të vijnë çdo ditë brenda periudhës. Google nuk e ka zbuluar se çfarë janë, por po i ngacmon në një pjesë të veçantë të faqes së saj të internetit.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara