Avioni me energji diellore përgatitet për turneun rreth botës

21:00 | 5 Mars 2015

Avioni i pare që ka kaluar në histori me kapërcimin e kontinenteve duke përdorë energji diellore, Solar Impulse, përgatitet të dalë në një turne botëror.

Objektivi i avionit që vazhdon me tërë shpejtësinë testimet e fluturimit, është të nisë udhëtimin 5 mujor në muajin mars dhe të bëjë një rrotullim të plotë drejt botës, duke e shënuar edhe një herë tjetër emrin në histori.
Solar Impulse, realizoi me sukses fluturimet provë, nga Spanja në Marok dhe nga San Fransisco në New York.
Avioni që është zhvilluar në Zvicër dhe do ta filloi turneun e botës nga Abu Dabi e Emirateve të Bashkuara Arabe.
Udhëtimi ku do të marrin pjesë dy pilotë zviceranë do të zgjasë 5 muaj.
Ky projekt që e çon sektorin e aviacionit një hap përpara, pranohet si modeli fillestar i një epoke të rëndësishme të aviacionit të ri që nuk do të ndotë ambientin por do të punojë me energji të pastër diellore.

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme