Google ADS

Indrit Pepës iu refuzua azili në Gjermani, sapo u kthye e vranë në Mamurras

21:24 | 7 Shtator 2018

Indrit Pepa, 27 vjeçari i vrarë dje në mëngjes në Mamurras ishte kthyer nga Gjermania ku i ishte refuzuar azili. Policia e ka identifikuar por ende nuk e kapur autorin e krimit Azis Markola.

Sipas familjarëve, Indriti me vëllanë e autorit, Agronin kanë qenë shokë fëmijërie. Para 6 vitesh ata kanë debatuar në një lokal në Mamurras dhe më pas vëllezërit Markola e kanë rrahur Indrit Pepën. Konflikti rindizet një vit më pas, viktima (Indriti) plagos në këmbë Azis Markolën. Drama bëhet akoma më e rëndë kur familjarët tregojnë se para 3 vitesh Indriti emigron në Gjermani dhe atje kërkon azil pasi në Shqipëri ndihej i rrezikuar. Atje bëhet edhe baba i një vajze e cila sot është 3 vjece.

Por pas 1 vit e gjysëm qëndrim në Gjermani Indriti deportohet nga shteti gjerman me arsyetimin se Shqipëria është vend i sigurt dhe se atij nuk i rrezikohet seriozisht jeta. Vendimi ishte marrë bazuar në përgjigjet që shteti shqiptar i ka dërguar shtetit gjerman. Shteti ynë ndihmoi në refuzimin e azilit për Indritin, por jetën s’bëri asnjë përpjekje t’ia sigurojë, thonë familjarët të gjunjëzuar nga humbja e njeirut të tyre të dashur në moshë të re.

Shpërndaje në rrjete sociale