Akademi e Arteve dhe e Shkencave të Fotografisë në Lëvizje ka shpallur fituesit e edicionit të 93’të të “Oscar”

07:08 | 26 Prill 2021

Akademi e Arteve dhe e Shkencave të Fotografisë në Lëvizje ka shpallur fituesit e edicionit të 93’të të çmimeve “Oscar”:

Filmi më i mirë

“Nomadland”

Aktorja më e mirë mbështetëse

Youn Yuh-jung, “Minari”

Aktori më i mirë mbështetës

Daniel Kaluuya, “Judas and the Black Messiah”

Filmi më i mirë në gjuhë të huaj

“Another Round” – Denmark

Filmi dokumentar me metrazh të shkurtër

“Colette”

Filmi Dokumentar

“My Octopus Teacher”

Muzika më e mirë origjinale

“Fight For You” from “Judas and the Black Messiah”

Filmi i animuar

“Soul”

Skenari më i mirë i përshtatur

“The Father”

Skenari më i mirë origjinal

“Promising Young Woman”

Aktori më i mirë protagonist

Anthony Hopkins, “The Father”

Aktorja më e mirë protagoniste

Frances McDormand, “Nomadland”

Regjia më e mirë

Chloe Zhao, “Nomadland”

Skenografia

“Mank”

Kinematografia

Erik Messerschmidt, “Mank”

Kostumografia

“Ma Rainey’s Blackbottom”

Filmi i animuar me metrazh të shkurtër

“If Anything Happens I Love You”

Filmi me metrazh të shkurtër

“Two Distant Strangers”

Montazhi

“Sound of Metal”

Muzika (rezultati origjinal)

“Soul”

Zërimi

“Sound of Metal”

Grimi dhe stilimi i flokëve

“Ma Rainey’s Black Bottom”

Film i shkurtë (LIVE action)

“Two distant strangers”

Efektet vizuale

“Tenet”

/arbresh.info/

Lajmet më të lexuara