Zemra ishte shumë e madhe, fëmija u shpëtua pas një operacioni 10 orësh

15:00 | 2 Mars 2015

Gjasa minimale për të mbijetuar 

Që të kesh një zemër të madhe ,sipas thënies është diçka e mirë por në mjekësi mund të jetë vdekjeprurëse. Vogëlushi Oliver mund të ishte viktimë  e zemrës së tij të madhe .

Edhe para lindjes së tij është vërejtur që vogëlushi Oliver  kishte zemër të madhe dhe gjasat për të mbijetuar ishin minimale.

Ndoshta ky problem kishte mundur të evitohej, nëse kishte shkuar shtatzënia deri në fund , por nënës së Oliverit iu desh të lindte para kohe.

Vogëlushi  mbijetonte me ndihmën e aparaturave për frymëmarrje artificiale , por për të jetuar normalisht si të gjithë fëmijët e tjerë tani  e tutje i nevojitej një zemër e dhënë nga dikush.

“ Zemra ishte perfektë si nga madhësia, ashtu edhe nga grupi i gjakut . Një mundësi e tillë nuk do të vinte kurrë,“ thotë mjeku .

Operacioni ka zgjatur 10 orë, dhe ky është një sukses i jashtëzakonshëm në mjekësi.

Ditët e para të Oliverit ishin vërtetë shumë të vështira, por tani falë punës së jashtëzakonshme të mjekëve Oliveri jeton si të gjithë fëmijët e tjerë.

Shpërndaje në rrjete sociale