Zakharieva: Është gabim që Shkupi të pret se pas zgjedhjeve do të zgjidhen mosmarrëveshjet

10:04 | 13 Janar 2021

Pozicioni i Kuvendit bullgar për temën e Maqedonisë së Veriut është një nga mrekullitë, sepse është e rrallë të jesh kaq unanim për ndonjë gjë.

Si shoqëria bullgare ashtu edhe partitë bullgare kanë pikëpamje shumë të ngjashme për këtë çështje.

Kjo u deklarua për “BTV” sot nga Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zakharieva në emisionin e mëngjesit, duke iu përgjigjur pyetjes se si i komenton deklaratat nga Shkupi, se zgjedhjet në Bullgari pritet të përfundojnë për të zgjidhur mosmarrëveshjet me Sofjen që bllokojnë negociatat e anëtarësimit. BE-ja

Zakharieva është kategorike se kjo është absolutisht e gabuar.

“Ideja që diçka do të ndryshojë pas zgjedhjeve në vendin tonë është e gabuar. Në vend të kësaj, nëse diçka ndryshon, do të jetë më keq”, tha Zakharieva.

Ajo tha se nuk ka asgjë sekrete nga takimi me të dërguarin special të qeverisë së RMV-së për bisedime me Bullgarinë, Vllado Buçkovski, duke shtuar se qeveria bullgare mbetet e hapur dhe lëviz brenda kornizës së Marrëveshjes.

“Një nga parakushtet për të bërë diçka dhe për të filluar punë të arsyeshme për të zgjidhur problemet është zvogëlimi i emocioneve. Sa më shumë që flasim pa emocione, aq më shumë shanse kemi për të kryer punë”, shtoi ajo.

Lajmet më të lexuara